Huren

In 2018 gaan we niet naar Frankrijk. Misschien volgend jaar wel

Vaar zelf over de kanalen in Noord-Frankrijk van Fumay aan de Franse Maas tot Rethel aan het Canal des Ardennes. Ervaring als (zeil)boot schipper is gewenst maar een vaarbewijs is niet vereist.  Informatie over de mogelijkheid om de boot in de zomer van 2019 te huren volgt in september/oktober 2018. Maar neem gerust contact op als je interesse hebt.

  • Belangrijk is dat je ervaring hebt met (zeil)boten. Bij een reservering wil ik graag weten wat je ervaring is. Zo mogelijk plannen we vooraf een dagje (in Utrecht) zodat je de boot alvast leert kennen.
  • De boot is het meest geschikt voor 2 volwassenen. Een gezin met 1 kind past ook goed. Met z’n vieren wordt het wel krap…
  • Zekerheid over de vaarrichting (van Fumay naar Rethel of omgekeerd) kan op het moment van boeken nog niet worden gegeven. Over de route heb je ook de keuze om een stuk heen en weer je varen.
  • Prijzen zijn inclusief brandstof en het VNF-vignet. Met dit vignet is de sluisbediening en zijn veel aanlegplaatsenplaatsen langs de route gratis.
  • Vervoer (om je auto weer op te halen) van Rethel naar Fumay of omgekeerd is mogelijk. Er is overigens ook een prima treinverbinding
  • Op zaterdag ligt de boot om 16:00 vaarklaar. Er is gelegenheid voor instructie en tips. Bij aankomst levert u de boot om 10:00 weer in.
  • De boot is all-risk verzekerd met een eigen risico van € 250.

 

*) Eind juni / begin juli vaar ik de boot naar Frankrijk en eind augustus weer terug. Vind je het leuk om (een stukje) heen of terug te varen? Stuur een mailtje en dan kijken we wat kan.

 

boot huren Franse kanalen

Een Peniche past precies in de sluis van 38 bij 5m. Er is niet veel beroepsvaart, maar deze heeft wel altijd voorrang.

 

Zin in een heerlijk rustige maar toch actieve zonnige vakantie op de Franse kanalen? Neem z.s.m. contact op en ik leg de  gewenste periode vast.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>